Search form

CRM Login

FOR CLIENTS

СEPARATE COLLECTION

FOR CHILDREN

USEFUL INFORMATION

Приключи кампанията за разделно събиране на отпадъци от опаковки "Да бъдем отговорни днес, за да се радваме на чисто утре!“ в гр. Асеновград

02.11.2021

Кампанията за разделно събиране на отпадъци от опаковки "Да бъдем отговорни днес, за да се радваме на чисто утре!“, която се проведе в гр. Асеновград през месец октомври, се радва на голям интерес от жителите на града. За периода на кампанията общото количество на разделно събраните отпадъци от опаковки е над един тон и половина.

С активното си участие жителите на града изразиха своята „зелена“ позиция и желание за намаляване на отпадъците от опаковки. Всеки, предал отпадък, се включи в томболата, а големите награди отидоха при:

Георги Иванов, който спечели дрон, Стела Драганова бе зарадвана с електронна книга, а от ДГ „Дружба“ си спечелиха екшън камера.

            Ежедневно използваме хартиени и пластмасови опаковки за еднократна употреба – найлонови торбички, чаши, прибори, кашони, кутии и др., които бързо се превръщат в ненужни и попадат на улицата, по пътеките в гората, в реките, на плажа, в морето. Това води до необратимо замърсяване на околната среда с отпадъци от опаковки. Ненужните вече опаковки могат да бъдат върнати отново към живот като бъдат рециклирани и по-този начин ресурсите на планетата Земя да бъдат съхранени.

Разделното събиране на отпадъци и рециклирането им са важен процес в опазването на околната среда и пестене на ресурсите на планетата. Рециклирането е житейска философия, която не включва само разделното събиране на отпадъци, но и минимизиране на тяхното производство. В природата няма боклук, всичко се използва и разгражда. Събирайки отпадъците си разделно, ние даваме своя принос към това да живеем на една по-чиста Планета Земя. 

Основна цел на кампаниите за разделно събиране на отпадъци от опаковки, които „Булекопак“ организира,  е да се насочи вниманието на обществото към замърсяването с тези  отпадъци, да се формира отговорно отношение към природата и заобикалящия ни свят и да се изгради ангажираност в населението относно опазването й.