Search form

CRM Login

FOR CLIENTS

СEPARATE COLLECTION

FOR CHILDREN

USEFUL INFORMATION

БУЛЕКОПАК- ПАРТНЬОР НА ТРАДИЦИОННИЯ БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНКУРС „ЕКО КОЛЕДА“

12.12.2019

За седма поредна година се проведе традиционния благотворителен конкурс „ЕКО КОЛЕДА“. Конкурсът се организира от РИОСВ- гр. Шумен, с подкрепата на „Булекопак“ АД, „Рекобат“ АД и „Грийнтех – България“ АД.

В него се включиха 23 детски градини, 21 училища и  3 центъра за деца от Шуменска и Търговищка област. Участниците имаха за задача екипно да изработят коледна украса, коледни и новогодишни картички от екологични или отпадъчни материали. През тази година бе включена още една категория за стихотворение на екологична тематика за по – големите ученици. Жури от служители на екоинспекцията, „Булекопак“ АД, „Рекобат“ АД и „Грийнтех - България“ АД оцениха тазгодишните произведения. 

Булекопак награди участниците в категорията „Коледна картичка“ за ученици от І до VІІ клас. Първа награда- мултифункционално устройство „Канон“ спечели І ОУ „Христо Ботев“- гр. Търговище. Втора награда- профисионална система с 2 микрофона беше за ОУ „Христо Ботев“- с. Зелена Морава, община Омуртаг, а трета награда- екран за прожекции „Хама“ зарадва участниците от ОУ „П. Волов“- гр. Шумен.

Всички участници получиха грамоти, сертификати за благодетел и вечно зелен храст от вида западна туя. Картичките и играчките са предоставени на БЧК за традиционния благотворителен коледен базар в града. Каузата на кампанията през тази година е закупуването на материали за арт терапия за Дневния център за деца и възрастни хора с увреждания „Слънчев лъч“ в Шумен.